Maaltijdbedeling (Maaltijden) - Rechtenverkenner
Naar inhoud [ Uw postcode: Federaal niveau ]
Rechtenverkenner Uw postcode invoeren Druk deze pagina af
 

Maaltijdbedeling

Een fout gevonden?
Klik hier en laat het
ons wetenOmschrijving

Het OCMW van Beersel bezorgt klaargemaakte maaltijden (soep, hoofdgerecht, nagerecht) aan huis. De maaltijden worden thuis geleverd volgens het systeem van de koude lijn. Dit laat toe dat de klant zelf kiest wanneer hij/zij de maaltijd zal opwarmen en verbruiken.

Voorwaarden

 • voor inwoners van Beersel
 • wegens gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden bent u tijdelijk of definitief niet meer in staat om zelf de middagmaaltijd te bereiden

Aanvragen

Waar?

OCMW Beersel - dienstverantwoordelijke maaltijdbezorging

Hoe?

Geïnteresseerden nemen contact op met de dienstverantwoordelijke voor de maaltijdbezorging aan huis. De dienstverantwoordelijke komt aan huis en:

 • analyseert de hulpvraag
 • peilt naar de mogelijkheden van mantelzorg en andere, professionele zorgverleners
 • geeft informatie over de werking en dienst
 • bepaalt de aard en intensiteit van de dienstverlening
 • stelt de cliëntbijdrage vast.

Bedrag?

 • minimum 3,72 euro - maximum 5,58 euro per maaltijd (afhankelijk van het inkomen en de gezinssituatie). U ontvangt maandelijks een gedetailleerde factuur
 • gebruik microgolfoven: éénmalige waarborg van 12,50 euro
  gebruik materiaal: éénmalige waarborg van 12,50 euro

De waarborgen worden terugbetaald bij stopzetting van de dienstverlening indien het materiaal in goede staat wordt terugbezorgd. De beschadiging van de glasschotel van de microgolfoven en het porselein is niet in de waarborg inbegrepen. In geval van breuk door fout van de gebruiker wordt de schade door de gebruiker vergoed aan kostprijs. De vervanging van het beschadigde materiaal gebeurt uitsluitend door het OCMW.

Bijkomende informatie

De maaltijden worden vers bereid, worden dan snelgekoeld en aan huis bezorgd. Daar wordt de maaltijd in de koelkast bewaard en later kan ze opgewarmd worden in een microgolfoven die het OCMW eventueel ter beschikking kan stellen. Dit laat de dienst toe de maaltijden op de meest hygiënische en kwaliteitsvolle wijze te bezorgen. Op deze wijze eet de gebruiker wanneer hij zelf wil en kan hij ook kwaliteitsvolle maaltijden eten in weekends en op feestdagen. De maaltijden worden geleverd in porseleinen schotels. Na gebruik wast de gebruiker de porseleinen schotels af en zet ze terug in de box, die hij meegeeft bij de volgende levering. Dieetmaaltijden zijn eveneens te verkrijgen (zoutarm, vetarm, diabetes, ?). De cliënt kan ook een keuze maken aangaande de gerechten op basis van een weekmenu. Daar waar cliënten het moeilijk hebben om de maaltijd zelfstandig te verwarmen, staat het OCMW (tijdelijk) in voor de nodige ondersteuning.


De inhoud van deze fiche is opgesteld door medewerkers van het OCMW Beersel.
Officiële benaming: Maaltijdbedeling.
Laatste update fiche: 07/04/2008.